Sjokolade-kutt

Jeg har sluttet å spise sjokolade. Helt og holdent. Jeg spiser kaker ved spesielle anledninger og unner meg (maks én gang i uken) en kaffe mocca, men jeg spiser ikke lenger sjokolade. I morgen er det to uker siden jeg kuttet sjokoladen som for meg var det reneste dop, jeg var helt avhengig.

Den vanligste reaksjonen på sjoko-kuttet er «hvorfor det?» Fordi jeg er slank, antakelig. Noe sier meg at jeg bare ville fått forståelsesfulle nikk hvis jeg hadde veid 20-30 kg. mer enn jeg gjør.

Men jeg slanker meg ikke, jeg hverken vil eller trenger det, jeg slutter av andre årsaker. Først og fremst for å bli kvitt suget etter sjokolade som var så sterkt at jeg måtte ha sjokolade hver dag, ganske mye også. Jeg fikk ustabilt blodsukker, ble rastløs, og i tillegg fikk jeg dårlig hud og dårlige tenner av stadig småspising av sjokolade. I tillegg brukte jeg mye penger på det. Og sist men ikke minst, nå som jeg har trent regelmessig i 2 1/2 år og merker den store helsegevinsten av det følte jeg behov for å gjøre enda mer for helsen, nemlig bedre kostholdet. Og for meg innebærer det først og fremst å kutte sjokolade, spise mer frukt  og bli flinkere til å spise frokost.

Hvordan det har gått? Det har gått overraskende greit. Jeg spiser litt annet godteri (er ikke avhengig av det på samme måte), men jeg spiser faktisk mindre av det enn jeg gjorde før, ikke mer som jeg fryktet. Søtsuget er betraktelig mindre, om enn ikke helt borte ennå.

Jeg er kjempefornøyd! Nå skal jeg holde meg unna sjokolade frem til jul, med unntak av utenlandsferier (høstferien og en tur i desember). Deretter skal jeg prøve å holde meg til sjokoladespising i helgene. Går ikke det slutter jeg igjen. Det er så deilig å være kvitt suget, vil ikke ha det slik igjen.

0 Responses to “Sjokolade-kutt”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

august 2010
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: