Vi blir kjent med byen vår – Ullevål Hageby

I går, en vakker vårdag i april, dro vi ut på oppdagelsesferd i byen vår, Oslo, igjen. Denne gangen gikk ikke turen så langt, bare til Ullevål Hageby, som faktisk ligger i vår egen bydel. Så vi kjente jo ganske godt til Hagebyen fra før. Spesielt jeg, siden jeg jobber i nærheten og dessuten tidligere har jobbet i Ullevål Bokhandel.

Men det var en kjempefin tur likevel! Ullevål Hagebyble bygget fra 1917-1924 etter engelsk mønster og består av sjarmerende murhus med leiligheter og noen tomannsboliger og rekkehus, alle omgitt av hager med gjerder og trær. Rene idyllen.

I gamle dager hadde Hagebyen sin egen politistasjon, skomaker, melkebutikk, kjøttbutikk, samvirkelag, flere leger og attpåtil et frivillig brannvesen! Virkelighetens Kardemomme by, kan man si!

På turen vår stakk vi innom Ullevål skole, den rosa murbygningen i John Colletts Allé. Der var det loppemarked og stor stemning. Så dro vi til Trikkesløyfa. Vi var  i min yndlingskaffebar Lille Latte og så i Ullevål Bokhandel, hvor jeg hadde deltidsjobb mens jeg var student. Den fineste deltidsjobben jeg noensinne har hatt.

Så dro vi til Damplass, selve rosinen i Hageby-pølsen, etter min mening. Staselige bygninger, noen koselige butikker, Åpent Bakeri (hvor det alltid er fullt) og plassen rundt dammen (som nå er tom).

Så ruslet vi litt rundt i noen av de smale gatene og dro tilbake til skolen, hvor de to minste boltret seg i lekeapparatene.

Helt til slutt dro jeg og ett av barna til Eventyrplassen, en stor åpen plass med lekeapparater rundt. Der var vi en stund i det fine været før vi dro etter de andre hjem.

Utpå kvelden tok jeg og ett av barna en liten tur ned til Hagebyen igjen og opplevde den igjen – om kvelden. Så annerledes. Men fortsatt veldig koselig.

Jeg kunne faktisk godt tenke meg å bo i Ullevål Hageby. Men det er det så mange somvil at prisene er skyhøye, mye høyere enn boligene egentlig er verdt. For de som bor der har forkjøpsrett, og spesielt når de få store boligene der er til algs blir prisene veldig høye, siden folk utenfra må prøve å konkurrere ut de lokale på pris, slik at de ikke bruker forkjøpsretten sin. Akkurat nå er det en vertikaltdelt tomannsbolig til salgs der. Til den nette sum av 10 millioner kroner!

Så vi må nok fortsatt nøye oss med å besøke Hagebyen av og til. Men vi er så heldige at det ikke er så langt unna der vi bor, så det skal vi nok få til!

0 Responses to “Vi blir kjent med byen vår – Ullevål Hageby”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

april 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: