Vi blir kjent med byen vår – Romsås

En vakker høstdag i september dro vi til Romsås, en drabantby bestående av bare høyblokker, og et (for mange som ikke kjenner stedet) forholdsvis dårlig rykte.

Jeg har vært der før, for mange år siden og husker det som et ganske trist sted, men omgitt av fantastisk natur og med en flott utsikt. Mye har skjedd på Romsås siden den gang. Jeg ble positivt overrasket over endringene.

Selv om noen av blokkene er et trist syn, grå, forvitret betong, så er det velholdt rundt og flere av borettslagene er nå fullstendig rehabilitert og fremstår som trivelige og fine.

Vi hadde en kjempefin tur til Romsås den dagen! Området har som sagt en fantastisk beliggenhet, høyt og fritt med fantastisk utsikt over Norges tettest befolkede dal, Groruddalen. Og skogen ligger tett inntil Romsås.

Svarttjern, som tidligere var et trolsk skogstjern ligger nå inne i drabantbyen. I fjor ble tjernet og området rundt gjort omtil en park, Svarttjernsparken, og den er utrolig fin! På den ene siden av det lille tjernet er det skogsterreng, på den andre siden pent opparbeidede grøntområder og flere små sandstrender. Rullestolrampe er det også, sitteplasser og veldig fine, rene og moderne toaletter! Noe helt annet enn de grusomme utedoene ved Sognsvann i vår bydel.

Det er også masse lekeplasser av alle slag på Romsås, for barn i alle aldre. Det gjorde turen morsom for de to minste, at vi stadig vekk kom til en ny lekeplass hvor de kunne ta pause.

Det fine med Romsås bortsett fra beliggenheten og utsikten er at området er helt bilfritt. Det går en ringvei rundt og det er parkeringshus flere steder. Men inne mellom blokkene er det bare gangveier. Det er veldig fint.

Vi oppdaget at området er mer variert enn vi trodde fra før, selv om bebyggelsen er veldig ensartet (kun blokker), som sagt. Også på Romsås finnes det finere og mindre fine områder. Det kunne man se på blokkene, balkongene, vinduene og helhetsinntrykket. Og på beliggenheten.

Det var morsomt for barna å se Romsås, de har jo sett området på TV (TV-serien AF1), så det var gøy for dem å se de stedene de har sett på TV i virkeligheten også.

Vi var også på Romsås senter, det er lite og ikke mye spennende, men det er en spennende tyrkisk butikk med matvarer fra hele verden der. Vi kjøpte med oss litt av hvert av ingredienser som vi ikke finner i vår bydel. Til slutt tok vi heisen ned for å se T-banestasjonen. Den er spesiell fordi den ligger inne i / nede i fjellet! Den stasjonen har faktisk vunnet en arkitekturpris.

Dette var en sjeldent vellykket tur for oss. Vanligvis er det alltid noen som klager eller ikke vil på tur, men på denne turen fant vi noe som appellerte til hele familien. Det ga mersmak!

1 Response to “Vi blir kjent med byen vår – Romsås”


  1. 1 fire kaffe (turkis) mai 9, 2010, kl. 9:12 pm

    Du må lese Arne Svingen sin «Pøbelkommiteen» om oppveksten i Groruddalen. Du leser den på en ettermiddag. Fin barndomsbeskrivelse fra området.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

april 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: