Bli kjent med egen by

Vår by, Oslo, er en (for norske forhold) stor og mangfoldig by. Det å bo der behøver slett ikke bety at man kjenner hele byen godt. Det har vi tatt konsekvensen av. Vi har vårt eget «kjenn-din-by-prosjekt». Det går ut på at vi er turister i egen by.

Vi drar på museer og lignende som andre turister. Folkemuseet, Teknisk Museum, Naturhistorisk Museum, Oslo Bymuseum, NRK Opplevelser osv. Det er spennende.

I tillegg til det drar vi på tur til andre bydeler i Oslo. Hittil har vi vært på Romsås og i Ullevål Hageby. Det er to områder som er svært forskjellige. Det ene området, Romsås, er langt fra der vi bor, vi kjente lite til det og hadde kanskje våre fordommer, for å være ærlig. Ullevål Hageby er ikke så langt fra der vi bor, så det området kjenner vi bedre. Likevel fikk vi små overraskelser begge steder. Vi oppdaget små perler, fine områder og spennende steder på Romsås og vi oppdaget nye og ukjente deler av Ullevål Hageby. Jeg skal fortelle mer om begge turene i hvert sitt innlegg etterpå.

Jeg gleder meg allerede til neste tur! Det er så mye å se og å lære her i vår egen by!

0 Responses to “Bli kjent med egen by”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

april 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: