Fathia og Munir Omar

Som nevnt i innlegget litt lenger nede har historien om Fathia Omar og hennes lille sønn, som nå lever en usikker tilværelse i Italia, gjort stort inntrykk på meg.  At det er strenge regler for å få bli i Norge og at disse reglene håndteres strengt er greit. At Fathia og Munir kanskje ikke kan har rett til fast opphold i Norge er mulig, selv om det såvidt jeg forstår kan sies å være sterke menneskelige hensyn som bør legges til vekt i denne saken.

Men det opprørende ved denne saken er at en kvinne som er til behandling for alvorlige skader skyves ut før behandlingen er avsluttet, at hennes fastlege ikke blir hørt og ikke minst at en mor og et barn overlates til seg selv i et land som har store problemer med å ta seg av sine flyktninger og asylsøkere. Og det uten at det foreligger noen form for mottaksapparat for dem, slik at de må leve på gaten og stadig utsettes for farer. Hvordan hadde det gått hvis de ikke tilfeldigvis hadde gode hjelpere i Norge som stiller opp for dem? Og hva med andre i samme situasjon, som ikke har slike gode hjelpere og som ikke har fått slippe til i media?

For de av dere som evt ønsker å støtte/hjelpe Fathia og Omar så finnes det en Facebookgruppe for dem: http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=101411529898277&ref=ts

Det er også opprettet en konto hvor interesserte kan bidra. Her (kopiert fra siden til Facebookgruppen):

» Fathia Ahmed Omar (25) var under behandling for fysiske og psykiske plager i Norge. Likevel blei ho for 14 dager siden kasta ut av landet. Nå bur ho og sønnen Munir (6) på en benk i Genova.

Denne gruppa er ei samling av initiativ til støtte for Fathia og Munir. Dersom ein ynskjer å bidra økonomisk til akutt hjelp til Fathia og Munir i Genova og til støttearbeidet er det oppretta ein konto: 97223777264.

(Dette er en privat disponert konto. Om saka skulle løyse seg raskt og det evt er pengar til overs, vil disse donerast til Amnesty.)»

Jeg synes det er fantastisk at så mange engasjerer seg i denne saken og ønsker å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon.  Som Arnulf Øverland sa det: » Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.»

0 Responses to “Fathia og Munir Omar”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

april 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: