Lysparadiset

I dag blir det litt reklame. Jeg skal skrive om et sted jeg liker veldig godt å besøke.

Det er Løiten Lys på Brenneriroa i Løten kommune i Hedmark. Ja, det er en forretning (eller flere, egentlig), men det er også så mye mer. Det er rett og slett en opplevelse å være der.

Det viktigste er lysene, altså selve Løiten Lys. Det er tre etasjer med lys i alle former og farger. Selv jeg, som ikke er spesielt opptatt av lys, servietter, dekorasjoner eller interiør, synes det er fantastisk å være der. Hver eneste gang. Stedet er så stort at det sjelden er for fullt, bortsett fra i perioder, som rett før jul eller i romjulen. Derfor er det en rolig og stemningsfull atmosfære der. Det er vakre dekorasjoner og det er lys, lys, lys. Store lys, små lys, høye lys, lave lys. Lys i absolutt alle farger, noen med mønstre, pynt, dikt (!) eller andre dekorasjoner. Og tilbehør, som servietter, bånd, lysestaker og annen bordpynt. Det er så vakkert. Og så kreativt, så fantasifullt, så flott laget og arrangert. Masse tips å hente hvis man skal ha stort selskap, f.eks. Det er også en grotte der, med noe som minner om et buddhistisk tempel eller noe slikt, og en dam med karper i. Og i kjelleren er det en permanent juleavdeling med et isbjørnorkester som «spiller» musikk. Gøy for barn.

Helt øverst er det et antikvariat over to etasjer, Bokloftet. Det er min datters yndlingssted på denne jord. Hun kan være der i timesvis. De har alle mulige slags brukte bøker, skjønnlitteratur, bygdebøker osv (en avdeling for hvert fylke), kiosklitteratur, en bokhylle med franske bøker, en med tyske, en med engelske, en med danske og en med svenske. Noe for enhver smak. Vi hadde med en tysk gjest dit i dag, hun fant Thomas Manns «Buddenbrooks» I og II, begge fra 1918, skrevet med gotisk skrift. For 100 kr, til sammen!

I første etasje er det noen småbutikker, i noe som ser ut som en liten handlegate med «småhus». Der er det en bruktbutikk som også har godteri, en såpebutikk, en klesbutikk med bla vikinginspirerte klær og en butikk med barneleker osv. Og en kafé som bla har en suppebuffet, med tre hjemmelagede supper om dagen, spis så mye du vil.

På Løiten Lys & Co kan man være i timesvis. Også om man har vært der før. En opplevelse. Rett og slett.

0 Responses to “Lysparadiset”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

mars 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: