Mennesker som gjør en forskjell

Det er så godt å se at det finnes ekte medmennesker, mennesker som engasjerer seg, som strekker seg langt utover det man kan forvente, mennesker med hjerte, mennesker som kjemper for andre mennesker.

Når media skriver om saker som engasjerer og opprører, spesielt om mennesker som blir – eller mener at de blir – urettferdig behandlet av myndighetene/systemet eller som av andre grunner er i en spesielt vanskelig situasjon, det er da det blir tydelig hvem som er et ekte menneske, et slikt menneske som gjør forskjell.

I det siste har Fathia Omar-saken opprørt og engasjert mange. Historien om den unge kvinnen fra Somalia, som ble sendt tilbake til Italia selv om hun på det tidspunktet var under behandling for omfattende fysiske og psykiske skader som følge av gjentatte voldtekter og mishandling har fremkalt sterke reaksjoner. Om det er grunnlag for å gi henne permanent oppholdstillatelse vet jeg ikke, men at hun ble sendt tilbake før nødvendig behandling var avsluttet og henvist til en usikker tilværelse på gaten i Genova sammen med sin lille sønn – til tross for at hun har en mann og gutten en stefar (i Norge), det er hjerteskjærende og en velferdsstat uverdig. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3581869.ece

De fleste av oss nøyer oss med å uffe og akke og riste på hodet når vi leser eller hører om slike saker, før vi går videre i våre egne trygge liv med våre egne knøttsmå problemer. For hva kan vi gjøre, liksom?

Men heldigvis er ikke alle slik. Det har rørt og varmet mange av oss å se hvilken innsats flere av de som kjenner Fathia har nedlagt for henne og hennes sønn. Det til tross for at de kjenner henne gjennom jobbene sine. To damer reiste ned til Genova for å se til henne og prøve å finne en løsning for henne. Jeg har hørt at de visstnok prøver å få i gang en innsamlingsaksjon også (kontonummer?). Og fastlegen hennes reiste også ned og tilbragte en natt i bilen sammen med henne og sønnen for at hun skulle få én natts søvn uten bekymring for sønnen. Og både han og andre har kjempet en innbitt og uselvisk kamp for Fathia, hennes sønn og hennes nye mann. Slikt står det respekt av!

Jeg er så glad for at det finnes slike mennesker! Vi trenger dem, hver eneste en! Måtte de lenge leve og måtte deres anstrengelser bære frukter!

3 Responses to “Mennesker som gjør en forskjell”


  1. 1 andromedasunivers mars 26, 2010, kl. 10:20 am

    Jeg sendte forresten en e-post til Fathia Omars fastlege i Bergen i dag. For å takke ham for engasjementet og innsatsen hans, som går uendelig langt utover det man kan forvente av en lege. Jeg håper han ikke blir desillusjonert og slutter å engasjere seg. Vi trenger slike som ham.

  2. 2 andromedasunivers mars 26, 2010, kl. 11:15 am

    Nå har jeg sporet opp de to damene som kjenner Fathia fra asylmottaket hvor de var engasjert i et prosjekt. Det var de som dro til Genova for å hjelpe henne. Imponerende. Jeg har bedt dem om et kontonummer dersom det stemmer at de har eller vet om en innsamlingsaksjon. Dersom jeg får kontonummeret legger jeg det ut her. Hvis det er greit for dem, da.

  3. 3 andromedasunivers mars 28, 2010, kl. 4:07 pm

    Nå har norsklæreren til Omar reist til Genova også! Så flott at det finnes slike mennesker, og så bra at hun kjenner noen slike.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

mars 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: