Min barndoms sommerparadis

Som nevnt i forrige innlegg hadde min familie hytte på Hvaler, hvor min bestefars familie hadde bodd i flere århundre.  Det var mine besteforeldre som bygget den, og den var min fars sommerparadis. Og den var mitt sommerparadis som barn. Hvert år, hver gang vi kjørte over broene fra Hvalerøy til Hvalerøy, med blinkende fjord med båter under oss,  da var det sommer, da var det ferie!

Jeg har mange gode minner fra somrene på Hvaler. Jeg husker svaberg, trange, stenete  stier, busker og trær. Jeg husker rognebærtreet bak vår hytte, markjordbærene langs stiene, måkeskrik og flått. Jeg husker turene til badestranden, først med mamma og pappa, senere med søster og venninner. Og jeg husker søndagsmiddager og andre besøk hos grandtantene mine som bodde i nærheten. Og kveldene i vår TV-frie hytte, hvor vi spilte spill og hadde det hyggelig sammen. Og nettene, hvor hele familien sov i det ene, trange soverommet. Når vi hadde med venninner måtte mine foreldre sove på stuen. Men det gikk så bra, så.

Vår hytte ble solgt for mange, mange år siden. Alle grandtantene er borte nå og jeg har ingen kontakt med de få (og fjerne) slektningene som fortsatt bor der ute. Men minnene har jeg. Jeg kommer aldri til å glemme min barndoms somre på Hvaler. Av mine mange fine barndomsminner er minnene om hyttesomrene våre blant de aller fineste.

0 Responses to “Min barndoms sommerparadis”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

februar 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: