Hytteliv

Hytteliv er ikke hva det engang var. Min familie hadde hytte  på Hvaler, der min bestefar kom fra, og vi var der hver sommer.

Vår hytte var det jeg kaller en hyttehytte, dvs en ekte, norsk hytte. Liten og enkel, men det hadde sin sjarm, med vann fra sisterne og utedo, men strøm. Det var noe av sjarmen med hyttelivet, det. Tannpuss ute, oppvask i balje, dobøtte inne om natten.

Tidene har forandret seg, kan man si. Det er fortsatt noen som sverger til enkle hyttehytter, på fjellet eller ved sjøen, gjerne langt fra parkering og ofte uten strøm, til og med. Vår første egne hytte var også slik, og det var veldig koselig. I begynnelsen. Etter barn nummer tre var det ikke lenger fullt så sjarmerende. Det ble litt for slitsomt og styrete. Og man har jo hytte for å ha et sted å slappe av.

Så i likhet med mange andre så begynte også vi å lengte etter en mer komfortabel hytte. Nå har vi det. Det er det jeg kaller en «hytte». Den ser ut som en hytte, en koselig tømmerhytte på fjellet, omgitt av andre tømmerhytter. Men egentlig er det et hus forkledd som hytte. Med all komfort, vaskemaskin, oppvaskmaskin, bad og varmekabler. Juks? Jo, mulig, det. Men det er veldig deilig. Så jeg slapper av i vår «hytte»  med god samvittighet og savner ikke hyttehytte-tilværelsen et sekund!

0 Responses to “Hytteliv”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

februar 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: