Bli eller ikke bli, det er spørsmålet

Jeg nærmer meg sakte, men sikkert midten av 40-årene.  Jeg har en god og trygg jobb jeg trives i.  Men jeg har hatt den jobben lenge, i ca. 13 år. Selv om jeg har fått to barn i løpet av den tiden og jeg har hatt flere permisjoner for å ha kortvarige engasjementer og vikariater andre steder på samme (store) arbeidsplass (for å få mer erfaring og luftforandring) er det lenge. Jobben har riktignok forandret seg en god del i løpet av de årene, jeg har fått opprykk to ganger og betydelig mer ansvar. Men likevel er det på en måte samme jobben og det er ingen opprykksmuligheter i den, ei heller i seksjonen.

Derfor hender det at jeg tenker at jeg burde prøve noe annet. Søke meg bort. Jobbe et annet stde, for jeg har jo vært på samme arbeidsplass, om enn i ulike funksjoner, siden jeg avsluttet utdanningen min. Kanskje jeg burde prøve å » gjøre karriere», «komme lenger», hva nå det innebærer. Før det blir «for sent». Og jeg blir jo rastløs med jevne mellomrom og får lyst til å gjøre noe annet. Siden jeg er en såpass rastløs person. Men siden arbeidsplassen min er såpass stor har jeg hittil fått tilfredsstilt det ved såkalt jobbrotasjon, altså jobbe andre steder på arbeidsplassen for et år eller deromkring. Akkurat nå, f.eks., har jeg et vikariat i samme avdeling, og det er fint å få gjøre noe annet og samtidig være «hjemme».

For det er det som holder meg tilbake. Det er det som gjør at jeg ikke søker andre jobber andre steder. For jeg trives så utrolig godt der jeg er, jobben er mitt annet hjem. En ting er at arbeidsplassen er stor, trygg og det har sine fordeler å jobbe her, som super barnehage og fantastiske og billige treningsmuligheter som vi attpåtil kan benytte oss av i arbeidstiden. Og selv om jeg i blant blir lei trives jeg jo stort sett med arbeidsoppgavene mine også. Men det viktigste er arbeidsmiljøet. Det varierer selvsagt veldig på en så stor arbeidsplass (5-6000 ansatte), men akkurat der jeg jobber er arbeidsmiljøet helt fantastisk. Jeg har fantastiske kolleger og en veldig fin sjef. Vi er en broket forsamling, med stor variasjon i alder, bakgrunn og personlighet, men vi jobber godt sammen, har en god, åpen tone, støtter hverandre, trives sammen og har det fantastisk morsomt sammen. Jeg er rett og slett glad i dem.

Og hva kan man ønske seg mer, egentlig?

Jeg tror jeg blir.

2 Responses to “Bli eller ikke bli, det er spørsmålet”


  1. 1 Droopy februar 3, 2010, kl. 7:40 pm

    Det er ikke alltid sant at gresset er grønnere andre steder. Om man trives, så hvorfor ikke bli?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

januar 2010
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: