Over kneiken

Jeg er over kneiken for lenge siden. Godt over, til og med. Jeg er vel snarere på vei mot den andre ytterligheten. Mot avhengigheten. Hva jeg snakker om? Trening!

Ja, for jeg er egentlig av den usportslige, idrettssky typen som riktignok er aktiv på andre måter, men som aldri har klart å bli begeistret for idrett. Ikke trengte jeg det heller, trodde jeg. Siden jeg er så heldig å ha høy forbrenning og ikke legger på meg lett, til tross for ator appetitt og som sagt lite mosjon, selv om jeg er aktiv ellers og ikke sitter mye stille, heller. Bortsett fra på jobben.

Men med stigende alder og synkende helsetilstand fant jo jeg også ut at jeg burde gjøre noe for kroppen og helsen. » Alle» sier jo det. At trening gjør underverker for helse, kropp og trivsel. Så det har jeg visst lenge. Og jeg har prøvd å komme i gang også. Men det har som regel blitt med forsøket, dvs noen få og stadig sjeldnere treningsøkter som måtte vike for de akk, så gode unnskyldningene. Orker ikke. Ikke helt i form. Har ikke tid. Mest det siste. For hverdagen er jo hektisk nok, med jobb, tre aktive barn og mye annet også. Så det som manglet var tid og overskudd.

Men for litt over 2 år siden begynte jeg igjen, forsiktig. På egenhånd. Etter et halvt år begynte jeg å trene litt organisert også, fordi vi får lov til å trene i arbeidstiden! Opptil 1,5 time i uken! Og det var det som fikk meg over kneiken. Og for 1,5 år siden fant jeg endelig en treningsform jeg virkeliglikte og opplevde fantastisk effekt av etter kort tid: styrketrening, i sal, med og uten vekter. Det var faktisk gøy! Så da tok det virkelig av. Regelmessig én gang i uken ga mersmak, så etterhvert ble det to, den andre på min ukentlige fridag.

Nå har jeg fått treningen i blodet. Jeg trener 2-3 ganger i uken, avhengig av hva jeg får til tidsmessig, én av gangene i arbeidstiden. Nå blir jeg rastløs hvis jeg ikke får trent minst to ganger i uken. Vanligvis sammen med en kollega eller to, det er så hyggelig. Jeg shopper rundt, trener styrke, spinning, tøff kondisjonstrening, balanse, aerobic osv. Variasjon er en fin ting.

Og jeg kan bekrefte det «alle» sier: regelmessig trening gir resultater, overraskende mange! Jeg som var så mye syk før er sjelden syk nå, så mitt sykefravær er redusert. Slik sett lønner trening i arbeidstiden seg for arbeidsgiver også.

I tillegg til bedre helse er jeg sterkere i kroppen, har langt bedre kondisjon og – nesten best av alt – betydelig mer overskudd og energi! Og attpåtil bedre humør. Treningen gir pusterom fra en hektisk hverdag.

Nei, nå må jeg slutte. Hvorfor? Jeg skal på trening! Tuddelu!

2 Responses to “Over kneiken”


  1. 1 Lin januar 30, 2010, kl. 7:56 pm

    Åh! Som jeg gleder meg til jeg kommer skikkelig inn i treningen jeg også.

    Godt å ha deg tilbake i bloggerby, forresten! *klem*

  2. 2 andromedasunivers februar 20, 2010, kl. 10:23 pm

    Takk, Lin! Jeg klarer ikke å blogge så regelmessig som deg, dessverre!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

januar 2010
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: