Vanlig ferie

Sydenferie med full pakke, dvs charterreise, ferieanlegg fullt av skandinavere, bamseklubb og souvvenirbutikker, det har aldri vært noe for meg. Før.

Kall meg gjerne snobb, men det ble både for «vanlig» og nesten litt meningsløst. Fordi at for meg har noe av vitsen med utenlandsreiser vært å oppleve ting på egenhånd og få en smakebit av lokal kultur, av det autentiske og genuine.

Men nå har jeg skiftet mening. For nå har vi også vært på sydenferie. En vaskeekte sydenferie med alle ingredienser som jeg nevnte ovenfor, og flere til. Og det var en helt vidunderlig ferie, med hvile for kropp og sjel. Så vi noe av  landet? Nei da. Ble det noen kulturopplevelser? Slett ikke. Var vi utenfor turistområdet? Ikke i det hele tatt.

Men herlig var det likefullt. God mat,  flotte omgivelser, fin leilighet, tid til hverandre, aktiviteter for barna og avslapning i fleng. Jeg rakk å lese tre bøker mens vi var der!

Så jeg har gått fra å sende inn bestillingen lett skamrødmende til åpent å forkynne at vi planlegger en lignende ferie neste år.

Neida, vi skal da reise på annen måte fortsatt, se land, treffe folk, få med oss kultur og nye opplevelser. Men det ene utelukker ikke det andre. Og akkurat nå så er den «vanlige» sydenferien perfekt for oss.

0 Responses to “Vanlig ferie”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

juli 2007
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: