Uvanlig ferie

Nå har jeg skrevet om en ganske vanlig måte å feriere på, så nå er det på tide å fortelle om en litt mer uvanlig ferieform, men også den har vist seg å være perfekt for oss.

Jeg snakker om boligbytte, dvs å feriere i en annen families hjem mens de ferierer i vårt hjem.

I år skal vi ha vår 5. og 6. boligbytteferie. Først 2 uker i delstaten Hessen i Tyskland, så noen dager i Bergen. Vi gleder oss til begge deler, selv om vi ikke gleder oss til forberedelsene. For boligbytte koster lite i penger, men ganske mye i arbeid. Rydding, rengjøring, re senger, finne frem annet gjestene vil trenge og ikke minst skrive (eller oppdatere) hjemmeboken, permen med fyldig informasjon om huset, nærområdet, handlemuligheter, severdigheter, aktiviteter m.m.

Men det er verdt det. For boligbytte er som sagt rimelig, du betaler jo kun for reisen og for mat/drikke o.l. Det eneste som tilkommer er den lille årlige medlemsavgiften til boligbytteforeningen.

Og boligbytte er praktisk. Du har et hjem når du er hjemmefra. Med leker for barna, sykler, kanskje attpåtil gummistøvler. Og vaskemaskin, oppvaskmaskin, TV, videspiller, musikkanlegg og gjerne PC og playstation også.

I tillegg er boligbytte spennende. Fordi du får et helt annet innblikk i stedet og landet hvor du ferierer enn «vanlige» turister får. Selvsagt kan du få med deg de vanlige severdighetene også, men i tillegg får du tips om steder som lokalbefolkningen setter pris på. Og du spiser på deres restauranter, handler i deres butikker, er med barna på deres lekeplasser osv.

Og sist, men ikke minst: Siden planlegging som kjent er halve moroa så er boligbytte morsomt også. Planleggingen begynner nemlig god tid i forveien, vanligvis mellom et halvt og ett år før selve ferien. Man surfer rundt på nettsidene og leser de andre medlemmenes annonser for å finne ut hva som frister. Eller kanskje man plutselig får et tilbud om boligbytte fra et helt annet sted enn man egentlig hadde tenkt? Uansett er det gøy.

 Skummelt, sier du? Nei, det synes jeg ikke. Det er kun medlemmer som kan se kontaktinformasjonen og hele systemet er basert på tillit og ikke minst gjensidighet. Gjør for andre det du vil de skal gjøre for deg, ikke sant?

Så enkelt er det.

7 Responses to “Uvanlig ferie”


 1. 1 Avil juli 9, 2007, kl. 10:19 pm

  Nokre venner av meg har gjort dette fleire gonger. Dei åtvarar mot at engelskmenn verkeleg er uvanleg uhygieniske. Altså at sjølv om dei har vaska og rydda før ein kjem, må ein vaske alt mogleg for å orke å vere i heimen deira.
  Ellers anbefalar dei veldig, akkurat som du.

 2. 2 Andromeda (ikke pålogget nå) juli 10, 2007, kl. 10:27 am

  Vi har bare byttet med tyskere og nordmenn og har vært fornøyd med renhold og andre ting hver gang. Med tyskere sier det kanskje seg selv. Ordnung muss sein, hehe.

  For et par uker siden var Minsten og jeg på miniferie i Tyskland og da besøkte vi sommerens boligbyttepartnere. Det er både rent, pent og ordentlig der, men ikke «sterilt», heldigvis. Bare trivelig.

  Men man bør være forberedt på at standarden for renhold o.l. varierer.

 3. 3 Avil juli 11, 2007, kl. 9:58 pm

  Du får halde deg til tyskarane. 🙂

 4. 4 livetleker september 13, 2007, kl. 8:58 pm

  Kan man bytte hytte ved sjøen mot leilighet eller hus i byen for eksempel?

 5. 5 andromedasunivers oktober 28, 2007, kl. 5:18 pm

  Ja, det kan man. Hvis standarden er god (boligstandard).

 6. 6 andromedasunivers oktober 28, 2007, kl. 5:59 pm

  Nå har vi forlengst lagt de to feriene bak oss, og begge var veldig vellykket, så vi satser nok på boligbytteferie neste år også.

  I Tyskland byttet vi med en familie med to barn. Veldig sympatiske mennesker, vi har fortsatt kontakt med dem. De bor i et koselig hus i den sjarmerende kurbyen Bad Nauheim, byen hvor Elvis Presley var stasjonert mens han var i militæret i 1958/59. Det er i delstaten Hessen, hvor jeg bodde 5 år som barn/ungdom, så vi hadde mange venner og kjente i nærheten som vi besøkte og fikk besøk av. Det er også mye å se og gjøre i området, så vi hadde en virkelig fin ferie. Og det hadde den tyske familien i huset vårt og på hytten vår også.

  Høstferien i Bergen var også fin. Der byttet vi med en hyggelig familie med tre barn og en katt, som oss. De bor i et trivelig hus på et koselig hyttetun. Vi hadde nydelig vær nesten hele tiden og fikk sett både Bergen og området rundt. Innenlands boligbytte er virkelig å anbefale, det også. Da får man se sitt eget land fra en annen vinkel, kan man si.

 7. 7 frydefull oktober 28, 2007, kl. 9:11 pm

  Jeg tenker at det ville være for mye jobb. Fordi jeg måtte vaske og skure og rydde huset mitt så voldsomt før jeg ville latt noen andre bo her.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

juli 2007
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: