Mine påsketradisjoner

Avil har tagget meg, hun vil at jeg skal skrive om mine egne påsketradisjoner. Ikke påsketradisjoner for familien, men for meg selv.

Det er en fin oppgave, for jeg har faktisk slike tradisjoner. I tillegg til familietradisjonen som går ut på å tilbringe helligdagene med familien hos svigers i Hedmark, med mye kos, avslapning, skiturer, slalåm og påskeskirenn for barna.

Mine egne tradisjoner kommer altså i tillegg til dette. Den ene tradisjonen består i at jeg er hjemme alene arbeidsdagene i påskeuken, mens familien allerede har begynt påskeferien. Det er deilig med litt tid for seg selv. Disse dagene bruker jeg på å jobbe, slappe av og møte venner, gjerne hver kveld. Også denne påsken. Kino med bestevenninnen på søndag, bytur med bestevennen på mandag og treff med fem venner jeg kjenner fra nettfora på tirsdag. Og et kort kaffemøte med kusinevenninne på onsdag. Disse dagene gjorde meg godt.

Den andre påsketradisjonen går ut på at jeg går i kirken, vanligvis alene, men i år blir kanskje Eldstejenta med. Jeg foretrekker å gå andre påskedag, da er vi hjemme igjen, så jeg kan gå i St.Olav katolske domkirke, det er vår kirke. Høymessen andre påskedag er alltid på latin, og det er spesielt høytidelig og stemingsfullt.

Påsken pleier å være en fin tid som jeg alltid gleder meg til, og det er fordi den vanligvis blir en perfekt kombinasjon av familiekos, kirkebesøk, friluftsliv, alenetid og vennetreff.

5 Responses to “Mine påsketradisjoner”


 1. 1 RedRobin april 6, 2007, kl. 6:59 am

  Hei! Høres ut som en skikkelig fin påske, og det er godt med noen tradisjoner. Ut fra det forrige innlegget ditt hvor du havnet på sykehus, så vil jeg jo absolutt tro at du i dobbelt forstand har hatt godt av å ta det med ro og kose deg i påskedagene også!!
  Så; fortsett kosen!! :o)

 2. 2 turkis april 11, 2007, kl. 7:42 pm

  Jeg har ikke en eneste påsketradisjon annet enn å ha mest mulig fri. Egentlig burde jeg skaffet meg noen som småen kunne fått ta del i.

 3. 3 Avil april 15, 2007, kl. 8:09 pm

  Høyrest veldig deileg ut, Andrometen!

 4. 4 frydefull juni 25, 2007, kl. 1:51 pm

  Jeg syns det har vært stille fra bloggerAndro en stund nå. Kanskje på tide å ta i et tak igjen?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

april 2007
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: