Den Gode Mor

Vi har alle ett eller flere mål som vi strekker oss etter. Noe vi streber etter, noe vi prøver å oppnå. Ett av mine mål, ja, kanskje det viktigste er å være en god mor.

Det er liksom noe litt opphøyd over det, noe Madonna-med-barnet-aktig.  Det fortjener nesten store bokstaver. Den Gode Mor. Det er det jeg vil være, Den Gode Mor for mine barn, slik min mor var det for meg og mine søsken.

Men tidene har forandret seg. Den Gode Mor er ikke nødvendigvis lenger en perfeksjonistisk husmor med brettekanter i skapene, støvfritt hjem og et kjøkken som veksler mellom å dufte grønnsåpe og nybakte boller.

Dagens Gode Mor er nok ofte like perfeksjonistisk, men nå prøver hun å pakke inn en travel arbeidsdag og hente- og bringekabal inn i de samme 24 timene. Men det gjelder jo Den Gode Far også, som i våre dager tar mer eller mindre like mye ansvar for barn og hjem (i hvertfall det første) som Den Gode Mor.

 Men det er ikke sikkert at dagens Gode Mor bruker så mye mindre tid på barna enn før selv om hun jobber. Min svigermor påstår i hvertfall at de ikke brukte mer tid på barna før, for husarbeidet krevde mye og barna var jo ute hele tiden sammen med andre barn. Slike ord er balsam for sjelen for den aspirerende Gode Mor med konstant dårlig samvittighet.

Og heldigvis så hender det jo at man får bekreftet at man er en God Mor likevel, selv om det kan gå ganske lang tid mellom hver bollebaking og selv om hybelkaninene og -krokodillene noen ganger får leve lenger enn planlagt. Ikke akkurat når man er midt i morgenstresset med mas og kjas, eller er utslitt etter jobben og skal håndtere slitne og sultne og sure barn. Langt i fra. Men når man får et henført blikk fra den yngste, ledsaget av » Mamma, jeg elsker deg!», når man får en varm knugeklem av den mellomste eller når den eldste sier » Du er verdens beste mamma!», ja da er alt slikt glemt. Da vet man at man ikke er så verst likevel.

1 Response to “Den Gode Mor”


  1. 1 Droopy mars 22, 2007, kl. 6:09 pm

    Da kan jeg kanskje senke skuldrene og ikke føle meg så aller verst, jeg heller. 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

mars 2007
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: