Inspirasjon

Inspirasjon er en rar ting. Noen ganger har man inspirasjon i rikt monn, idéene formelig strømmer på og vil ut. Noen ganger får man så mange idéer på én gang at noen går tapt fordi man ikke får benyttet seg av dem der og da. Man skulle hatt en egen «skuff» til slike idéer, hvor alle var pent stablet i kronologisk rekkefølge, slik at man enkelt kunne finne tilbake til dem igjen. For andre ganger er det fullstendig tørke og man kommer ikke på noe som helst. Man roter rundt i tankene for å finne alle de idéene som flagret rundt der før, men da er de selvsagt borte.

De gamle grekerne hadde musene sine. Det var sikkert veldig praktisk. Dvs, noen ganger er det snakk om én muse, noen ganger tre, men det er nok de ni musene som er mest kjent. Kleio (Clio), Kalliope, Erato, Melpomene, Thaleia (Thalia), Terpsikhore, Evterpe, Urania og Polyhymnia, døtre av Zevs og Mnemosyne, hukommelsesgudinnen. De inspirerte kunstnere og hadde hvert sitt ansvarsområde.

Jeg vet ikke hvem av dem som ville hatt ansvaret for å inspirere bloggere, men kanskje Kalliope, som var musen for episk og elegisk diktning eller Kleio, som hadde ansvaret for historie og epos.

Jeg tror jeg holder en knapp på Kleio. Hvis du legger til en t blir jo epos til epost. Og da blir liksom blogg neste skritt. Med litt fantasi.

4 Responses to “Inspirasjon”


 1. 1 Avil februar 20, 2007, kl. 2:31 pm

  Eg må seie eg held på Kalliope her. Eller Thalia for nokre, det er litt sjølviscenesetjing kringom.

  Velkommen til bloggeby!

 2. 2 muppyen februar 20, 2007, kl. 7:22 pm

  Jeg kjenner ikke så veldig til Musene. Om jeg fikk velge, ville jeg være et orakel.

 3. 3 laura februar 22, 2007, kl. 8:44 pm

  Jeg innser at jeg kommer til kort i den greske mytologien.

 4. 4 turkis februar 23, 2007, kl. 1:02 am

  Denne posten likte jeg veldig godt!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

februar 2007
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: