Aftenkjoler ruler!

kjoleavataren.jpg

Jeg har lovet å skrive dette innlegget, men det er ikke så vanskelig, for aftenkjoler – eller selskapskjoler er én av mine lidenskaper. Det er helt sant. Jeg samler på slike kjoler, faktisk. Det er nesten flaut å si det, for man får jo automatisk assosiasjoner til sløsing og politisk ukorrekte verdier når man leser slikt og kanskje det får meg til å virke som en materialistisk og tomhjernet gås. Men det får stå sin prøve. Kjolene er jo bare én av mange lidenskaper, interesser, svakheter eller hva man skal kalle det.

Det må da være fryktelig dyrt, spør du kanskje. Ikke egentlig. Jeg tror nok mange bruker mer penger på hobbiene sine enn jeg bruker på min. Jeg jakter på kjoler når det er salg, jeg får kjøpt dem billig i utlandet eller jeg ønsker meg penger som jeg sparer til kjoler.

Sånn. Det var pliktdelen. Rettferdiggjøringen. Så nå kan kan jeg snakke om kjolene og hvorfor jeg er så begeistret for vakre, lange kjoler.

Jeg husker ikke helt når jeg fikk den interessen, men jeg kjøpte min første selskapskjole (en coctailkjole, egentlig) for 17 år siden. Den var veldig 90-talls, signalrød med bolerojakke, rynket overdel, stor sløyfe med strasspenne på over skjørtet osv. Så den er pensjonert nå.

Neste kjole var julepresang julen for litt over 9 år siden. En  flaskegrønn kjole med «blondeliv» med korte ermer og et fantastisk, stort skjørt i skimrende stoff. Den har jeg brukt mye.

 Så kom «Jane Austen-kjolen», rød, med høyt liv. Den kjøpte jeg på salg for 7 år siden. Det var min yndlingskjole i mange år.

 Men det er først de siste par årene interessen for slike kjoler virkelig har tatt av. Jeg har kjøpt eller fått 5 lange kjoler de siste to årene. Veldig forskjellige kjoler. Det er kun én kjole jeg aldri har brukt utenfor hjemmets fire vegger. En ettersittende turkis coctailkjole med paljetter og halterneck. Jeg fatter egentlig ikke hva som gikk av meg. Men den satt så fint på. Men det hjelper jo fint lite når jeg ikke tør å vise meg i den kjolen. Og selv om den er fin så er den ikke egentlig min stil.

Min siste anskaffelse ønsket jeg meg til fødselsdagen min i fjor. En middelalderinspirert kreasjon i dypblå fløyel med slep og trompetermer. Jeg måtte ha den i den fargen, selv om blått egentlig ikke kler meg så godt.

De andre kjolene er litt mer anvendelige: En enkel, men elegant sort kjole, en vakker mørkerød silkekjole med sjal og en stilig kjole i rødlilla med lang splitt.

Du lurer på hva jeg skal med alle kjolene? Hvorfor jeg er så svak for slike kjoler? Tja, hvorfor samler noen på sko, andre på vesker? Smykker? Antikviteter? Andre ting?

Jeg liker stil og eleganse, jeg liker noe pent å se på, jeg liker å kle meg pent, pynte meg til spesielle anledninger. Og jeg liker lange kjoler, skjørt, de får meg til å føle meg feminin. Det er en god følelse å bære vakre kjoler, det gjør noe med meg. Klær skaper folk, sies det jo. Og slike kjoler er meg. Om enn bare en liten del av meg, da.

6 Responses to “Aftenkjoler ruler!”


 1. 1 muppyen februar 19, 2007, kl. 11:09 pm

  …….men du må sikkert ha store skap.

  Jeg liker forresten veldig godt kjolene som «gothere» ofte ikler seg.

 2. 2 andromedasunivers februar 19, 2007, kl. 11:31 pm

  Jeg også! Jeg har veldig lyst på slike kjoler eller skjørt, men aner ikke hvor jeg skal finne dem. Jeg kan dessverre ikke sy, så jeg må kjøpe klærne mine.

 3. 3 frydefull februar 20, 2007, kl. 9:45 am

  For et par uker siden var jeg på besøk hos en indisk familie. Fruen i huset viste meg kjolesamlingen sin, og jeg tror nok du ville blitt ganske grønn av misunnelse. Hun hadde et helt skap fullt av silke- og brokadekjoler i de mest fantastiske farger, med glitter og blonder og broderier. De var selvsagt veldig indiske, men også veldig vakre. Jeg kjente misunnelsen veltet opp i meg. Tenk å kunne eie så mange vakre kjoler – og ikke minst finne anledninger til å bruke dem. Fordi hun sa hun brukte alle sammen. Ikke til daglig, men de var ofte i tempelet og da brukte hun dem.

  Selv har jeg ikke så mange fantastiske kjoler. Men jeg forstår interessen din. Hadde jeg hatt en litt høyere og slankere kropp tror jeg også jeg hadde samlet. Selv samler jeg muligens på vakre smykker. Ikke nødvendigvis dyre og eksklusive smykker, men fine smykker fra f.eks. Pilgrim.

 4. 4 andromedasunivers februar 20, 2007, kl. 9:59 am

  Hm. Jeg har faktisk lurt litt på om jeg skal skaffe meg en indisk kjole (ikke sari) eller en pakistansk shalvar kameez. De er så fine. Man får sikkert kjøpt slike på Grønland, det gjelder bare å finne noen som ikke er for glorete og ikke for dyre. Silke blir nok for dyrt siden jeg må kjøpe det her.

 5. 5 Suzie februar 20, 2007, kl. 11:55 am

  Jeg føler det er altfor få bilder av kjoler her.

 6. 6 Snoops februar 21, 2007, kl. 3:37 pm

  Du og aftenkjoler er det samme. Og verden trenger slike som deg. Men det har jeg jo sagt før. Sier som Suz, for lite bilder av kjolene.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Andromeda

Andromeda har vært nicket mitt i flere år på flere ulike fora og jeg identifiserer meg veldig med det. Jeg valgte det hovedsakelig pga klangen, selv om jeg liker at det er en historie bak nicket. Det uttales forresten Andr'omeda, altså med trykk på o. Andromeda var en kjent skikkelse fra gresk mytologi, hun ble senere et stjernebilde og kan sees på himmelen sammen med sin mann Persevs og sin mor Kassiopeia. I tillegg er Andromeda kjent for alle hobbyastronomer som nærmeste galakse til vår egen galakse, Melkeveien.

Kalender

februar 2007
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Kategorier

LENKER

Encyclopedia Mythica: www.pantheon.org Astronomer mot orddeling: www.folk.uio.no/tfredvik/amo/ www.boligbytte.no www.allwords.com www.ilovelanguages.com/ www.unilang.org www.astronomi.no/ www.spiegel.de www.stern.de

%d bloggere like this: